Om alpha

om alpha1  

Alpha består af tre klassiske musikere, der alle har markeret sig i europæisk musikliv - Bolette Roed på blokfløjte, Peter Navarro-Alonso, klassisk saxofon og David Hildebrandt, slagtøj.

Alphas musikalske koncept er særegent: Et klassisk ensemble, der både arbejder med partiturmusik såvel som med improvisation, verdensmusik, elektroakustik, electronica og middelaldermusik, og som desuden komponerer selv. En periodemæssig og stilistisk bredde, der går fra 1300-tallets estampier til nyskreven kompositionsmusik, fra orthodoxe georgiske koraler til minimalistisk techno.

Alphas omfattende koncertvirksomhed i Europa og USA er blevet radiotransmitteret ved talrige lejligheder, bl.a. via EBU.
Alpha vandt i februar 2006 2.pris i DR's Kammermusikkonkurrence og modtog tillige juryens specialpris for bedste opførelse af ny kompositionsmusik. Kort herefter udgav Alpha en grammynomineret CD på Dacapo Records.

I 2008 var Alpha finalister i den prestigefyldte Concert Artist Guild Competition i New York City og i 2009 finalister ved Terem Crossover Competition, Skt. Petersborg.

Alpha blev nomineret til Nordisk Råd Musikpris 2009 og Alphas CD, Alpha World blev nomineret til P2-prisen/DMA klassisk 2010.

FaLang translation system by Faboba