Repertoire

Alpha Contemporary

Når det kommer til Alphas repertoire med værker fra samtiden, bestiller Alpha enten værker fra nulevende komponister eller også bruger musikerne allerede eksisterende kompositioner, som de selv omskriver til Alphas besætning. Alpha har både et repertoire, der koncentrerer sig om den nye danske kompositionsmusik og et der fokuserer på den udenlandske.


Værkerne i programmet udelukkende med ny dansk kompositionsmusik er alle skrevet særligt til Alpha, eller - med komponisternes velsignelse - rekomponeret for Alpha. En koncert kunne fx bygge på værker af kendte danske komponister som Per Nørgård, Hans Abrahamsen, Bent Sørensen, Poul Ruders og Klaus Ib Jørgensen.

Den særlige instrumentkombination har givet mange interessante koncerter, men også spændende tilbud fra komponister, der har set det som en udfordring at skrive musik til netop den musikalske cocktail, som Alpha repræsenterer.... Af andre værker kan nævnes Farbentiegel II af Bent Lorentzen og Jubilate Deo in Primavera af Ib Nørholm.

Koncerten med udenlandske værker, er en farverig palet af samtidens udenlandske komponister, hvor der både er kompositioner skræddersyet til Alpha og deres besætning, men også værker Alpha selv omarrangerer og tilpasser til trioen. Denne koncertpakke kunne indeholde kompositioner af komponister som colombianske Eblis Alvarez, hollandske Louis Andriessen, en legende som Gyorgy Ligeti, tysk/ islandske Steingrimur Rohloff, samt svenske Fredrik Österling.

FaLang translation system by Faboba